Nyhet

 

Många provade Trager® på Hälsomässa i Västerås

Så här såg det ut förra fredagen (25/10) när jag var med på en Hälsomässa i Erikslunds köpcenter i Västerås. Åh, vilken rolig dag det blev. Först var jag lite fundersam över att stå och ge TRAGER-session mitt i köpcentret, men det gick hur bra som helst.

Trager på Hälsomässa i Västerås

Trots att vi stod mitt i gången bland alla butiker blev det som en lugn bubbla kring behandlingsbänken. Och just lugnet drog till sig folk som blev intresserade att prova-på. 

Euforisk

Efteråt kände jag mig smått euforisk av alla fina möten och den positiva respons som TRAGER fick under dagen. 

Tack 

Tack alla som kom och provade-på TRAGER. Tack Hälsokraft Västerås för fint arrangerad mässa.

En verklig bonus var också att få träffa de trevliga leverantörerna som deltog. 

Hälsokraft Västerås arrangerade
Hälsomässan i Erikslunds köpcenter den 25-26 oktober 2019 arrangerades av butiken Hälsokraft i Västerås. #halsokraftvasteras

Text: Birgitta Hultqvist

__

Birgitta Hultqvist delar sin arbetstillvaro med att arbeta deltid i butiken Hälsokraft Västerås och deltid som diplomerad Tragerterapeut. Hit till mässan var hon inbjuden i sin roll som Tragerterapeut med sitt företag Inspiranna friskvård & kommunikation.

__

Trager® på Harmoni Expo i Solna

Svenska Tragerföreningens Birgitta Hultqvist och Åsa Lundell gav prova-på-sessioner och informerade om TRAGER under mässan Harmoni Expo i Solna i helgen 26-27 oktober. Många kom och ville prova. 

Birgitta Hultqvist och Åsa Lundell gav Trager på HarmoniExpo

På plats i montern var under båda dagarna Åsa Lundell och på lördagen Birgitta Hultqvist. 

Både Birgitta Hultqvist, inspiranna.se och Åsa Lundell, undran.com är diplomerade Tragerterapeuter och medlemmar i Svenska Tragerföreningen.

Härligt att kännedom om TRAGER sprids! 

https://harmoniexpo.com
__

 

Bildtext: Birgitta Hultqvist och Åsa Lundell spred kännedom om TRAGER.

Källa: Svenska Tragerföreningen 
www.trager.se

 

Grundkurs i Trager® Approach - nov 2019

Här är verkligen något som jag vill tipsa om! En spännande möjlighet för dig som är nyfiken på att lära dig mer om Tragers härliga, unika sätt att bli mjukare, rörligare och mer i balans till både kropp och själ. 

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av personlig utveckling och känner en nyfikenhet av att integrera det med kroppskännedom, rörelse och avspänning. Grundkursen som är på sex dagar äger rum i Göteborg eller på Tjörn i Bohuslän i november 2019.  Kursen är också steg 1 (Level 1) i den längre utbildningen till att bli diplomerad TRAGER-terapeut.

Tragerkurs - rörelse, beröring, avspänning

Bilden är från en tidigare Tragerkurs på Billströmska folkhögskolan på Tjörn.

Kursdatum: 15, 16, 17 november (fre-sön) + 19, 20, 21 november (tis-tors) 2019. 

Mer information & anmälan på Svenska Tragerföreningens hemsida:
Grundkurs i Trager® Approach - november 2019 
Utbildning till diplomerad Tragerterapeut samt kursplan

/2019-08-14

__

Agneta Pleijel sommarpratar

Onsdag 7 augusti sommarpratar författarinnan Agneta Pleijel i Sommar i P1. Jag vill speciellt tipsa om detta på Inspirannas sida då Agneta sedan länge har ett särskilt intresse i TRAGER® Approach.

Agneta kom i kontakt med TRAGER för många år sedan då hon själv hade besvär med ryggen. Sessionerna gav så fina och positiva resultat att hon själv började utbilda sig inom TRAGER. Hon tänkte hon kunde kombinera TRAGER med sitt skrivande.


- artikel om Agenta Pleijel i Icakuriren nr 28, 2017

Om sitt intresse för TRAGER har hon berättat om i några artiklar, bland annat i Dagens Nyheter och i en artikel från Icakuriren i juli 2017.

 

- artikel om Agneta Pleijel i Icakuriren nr 28, 2017

Så sätt dig nu gärna ner och lyssna till Agneta Pleijels sommarprogram, där hon uppmanar alla att SKRIVA, för att fånga livet och genom texten få lära känna sig själv bättre.

Länk: 
Agneta Pleijels sommarprogram - Sommar i P1

/2019-08-07

__

Inspiranna friskvård & kommunikation hjälper dig som har ont eller är stel i kroppen att bli mjukare och rörligare genom TRAGER® Approach. Det är en väg att genom livet utveckla och bibehålla det fria och lätta i kropp och själ genom rörelser, beröring och avspänning.
Inspirannas grundare är Birgitta Hultqvist som är diplomerad TRAGER® terapeut sedan 20 år. Hon vill inspirera människor att bli mjukare, rörligare och mer i balans genom TRAGER® Approach. Ett specialintresse är spända käkar (och hur de genom TRAGER kan bli mjukare). Inspiranna har mottagning i Tillberga strax utanför Västerås och ger även regelbundet Tragersessioner i Stockholm.
Läs mer på inspiranna.se och trager.se.

Välkommen!

Svenska Tragerföreningens styrelse 2019

Söndagen den 17 mars var jag på Svenska Tragerföreningens årsmöte i Stockholm. Jag har varit med i styrelsen under många år och fortsätter i år som sekreterare.

Svenska Tragerföreningens styrelse 2019

Svenska Tragerföreningens styrelse 2019

Ordförande: Jan Fogel 
Sekreterare: Birgitta Hultqvist
Kassör: Margaret Gyllenpalm
Ordinarie ledamöter: Maggi Ronnell, Ann-Charlotte Fogel
Suppleant: Åsa Lundell, Mygg Hellbom
__

Revisor: Göran Ronnell
Valberedning: Bo Ahlinder

Bildtext: Svenska Tragerföreningens styrelse 2019 fr.v: Birgitta Hultqvist, Ann-Charlotte Fogel, Mygg Hellbom, Margaret Gyllenpalm, Maggi Ronnell, Jan Fogel. På bilden saknas Åsa Lundell.

Länk:
Svenska Tragerföreningens hemsida

/2019-03-24
__

Inspiranna friskvård & kommunikation hjälper dig som har ont eller är stel i kroppen att bli mjukare och rörligare genom TRAGER® Approach. Det är en väg att genom livet utveckla och bibehålla det fria och lätta i kropp och själ genom rörelser, beröring och avspänning. Inspirannas grundare är Birgitta Hultqvist som är diplomerad TRAGER® terapeut sedan 20 år. Hon vill inspirera människor att bli mjukare, rörligare och mer i balans genom TRAGER® Approach. Ett specialintresse hon har i sitt arbete är spända käkar (och hur de genom TRAGER kan bli mjukare). Inspiranna har mottagning i Tillberga strax utanför Västerås och ger även regelbundet Tragersessioner i Stockholm. Läs mer på inspiranna.se och trager.se. Välkommen!

Inspiranna i Stockholm - februari 2019

GLAD NYHET! I februari ger jag under några dagar Tragersessioner på KiropraktikHälsan, Döbelnsgatan 57 i Stockholm.

Just nu finns följande tider att boka: 
Lördag 16/2 - kl 11.30-12.30, 13.00-14.00  OBS! FULLBOKAD (uppdaterad 190214)

Välkommen till Inspiranna på Döbelnsgatan 57 i Stockholm
Vill du bli härligt mjuk, rörlig & djupt avspänd? Vill du släppa stress och få en skön stund av återhämtning - utan prestation och krav? Kanske biter du ihop och är spänd i käkarna? Välkommen att prova på TRAGER. Det kan göra susen. 

BOKA TID 
Sms:a, ring 0730-30 12 21 eller mejla birgitta(at)inspiranna.se

Varmt välkommen!

Birgitta Hultqvist
Diplomerad TRAGER®terapeut
www.inspiranna.se

Länkar:
Inspiranna på facebook
Inspiranna friskvård & kommunikation
Priser & erbjudanden

***
Inspiranna friskvård & kommunikation hjälper dig som har ont eller är stel i kroppen att bli mjukare och rörligare genom TRAGER® Approach. Det är en väg att genom livet utveckla och bibehålla det fria och lätta i kropp och själ genom rörelser, beröring och avspänning. Välkommen! www.inspiranna.se 

/Sidan senast uppdaterad 2019-02-14

Gott nytt år 2019

Gott Nytt År 2019_inspiranna.seGod fortsättning ...

Nu är julen över och det är mellandagar. Jag gillar mellandagarna. Dagarna mitt-emellan. Några dagar som är emellan det som varit - och det som komma skall. För mig är det  ofta några dagar då jag tar mig tid att reflektera över året som varit - och gör en vision inför det nya. Jag mår bra av att tänka tillbaka och sammanfatta. För att sedan knyta ihop och tänka framåt. 

Hjortarna på bilden finns i jultid i stadsparken i Västerås. De är så ljuvligt vackra tycker jag. I bakgrunden skymtar centralstationen. 

Ett riktigt gott nytt år 2019 vill jag önska dig. Och hoppas du får tid till lite lugn nu under dagarna mitt-emellan. 

Birgitta/ Inspiranna friskvård & kommunikation 
www.inspiranna.se

 

Birgitta Hultqvist är diplomerad TRAGER® terapeut sedan snart 20 år och grundare av Inspiranna friskvård & kommunikation. Hon vill inspirera människor att bli mjukare, rörligare och mer i balans genom TRAGER® Approach - rörelse, beröring, avspänning. Specialområde: Spända käkar (och hur de genom TRAGER kan bli mjukare).

Bilder från Massagens och beröringens dag 12 maj

Lördagen den 12 maj firade vi Massagens och beröringens dag på Balanscenter Södermalm i Stockholm. Vi var några kroppsterapeuter som under dagen erbjöd prova-på-behandlingar inom våra olika områden, informerade om vad vi gör och gav praktiska demonstrationer. 

Här är några bilder som ett fint minne av den fantastiska försommardagen i det härliga huset i ett somrigt och varmt Stockholm. 

Balanscenter Södermalm Stockholm

Välkommen in!

Gunilla Crron ger Kraniosakral terapi

Min kollega Gunilla Croon gav Kraniosakral terapi i Ljusterapirummet.

Avi Lopez gav Hot Stonemassage

Avi Lopez gav Hot Stonemassage och hade fullt upp med gäster under hela dagen.

Vi kroppsterapeuter som deltog under dagen var Gunilla Croon med Kraniosakral terapi, Avi Lopez med Hot Stonemassage, Tirild Oftedal med Garshan och Ayurvedisk huvudmassage samt Birgitta Hultqvist med Trager. 

__

Inspiranna friskvård & kommunikation hjälper dig som har ont eller är stel i kroppen att bli mjukare och rörligare genom TRAGER® Approach. Det är en väg att genom livet utveckla och bibehålla det fria och lätta i kropp och själ genom rörelser, beröring och avspänning. Inspirannas grundare är Birgitta Hultqvist som är diplomerad TRAGER® terapeut sedan mer än 15 år. Hon vill inspirera människor att bli mjukare, rörligare och mer i balans genom TRAGER® Approach. Ett specialintresse hon har i sitt arbete är spända käkar. Inspiranna har mottagning i Tillberga strax utanför Västerås och på Balanscenter Södermalm i Stockholm. Läs mer på inspiranna.se och trager.se.  Välkommen!
 

Spända käkar ett dolt problem - artikel i VLT

En artikel om spända käkar och TRAGERs positiva effekter för att bli mjukare i käkpartiet publicerades i Vestmanlands läns tidning (VLT ) lördag 27 januari. I reportaget finns även Inspiranna med. 

Artikeln "Spända käkar ett dolt problem" är skriven av VLT:s reporter Monika Ottoson. Hon besökte i december Inspirannas mottagning i Tillberga och var med när Tragerterapeut Birgitta Hultqvist gav Marianne Westén en session speciellt inriktad på käkarna. I tidningen intervjuas även specialisten i bettfysiologi Mohamad Schumann på Västmanlands sjukhus i Västerås. Se artikel nedan.

Uppslag ur VLT 27/2-18. Tryck på bilden för att läsa artikeln "Spända käkar ett dolt problem.

Artikeln "Duktiga tjejer biter ihop och jobbar på" - tryck på bilden för större text. 

__

Inspiranna friskvård & kommunikation hjälper dig som har ont eller är stel i kroppen att bli mjukare och rörligare genom TRAGER® Approach. Det är en väg att genom livet utveckla och bibehålla det fria och lätta i kropp och själ genom rörelser, beröring och avspänning. Inspiranna finns i Tillberga, en mil norr om Västerås, och ger regelbundet Tragersessioner även i Stockholm. Välkommen! www.inspiranna.se

/Sidan senast uppdaterad 2018-02-02

Inspirannas nya hemsida

Ikväll den 10 januari 2018 syns Inspirannas  nya hemsida för första gången officiellt. Men ännu är det flera sidor som saknas. Nya bilder, texter och länkar kommer att läggas in under de närmaste dagarna. Välkommen åter!

Sidor