Trager - hur går det till?

En hel TRAGER-session är hos Inspiranna cirka 1,5 timme. Arbetet består av två moment; dels en session då du ligger på en massagebänk och blir berörd på ett behagligt, vaggande sätt, dels enkla individuellt anpassade rörelseövningar som förstärker effekten av sessionen och som du kan göra hemma i din vardag.

När du ligger på bänken har du en värmande filt över dig och behåller underkläder eller liknande på. Om det känns mer bekvämt för dig kan du vara mer påklädd. Inga oljor eller krämer används. 

Birgitta Hultqvist, diplomerad Tragerterapeut, arbetar djupt inkännande under en Tragersession.

Med respekt och förståelse för dina rörelsebegränsningar blir du berörd på ett varsamt, vaggande sätt med mjuka stretchrörelser. Terapeuten använder även olika roterande, förlängande och gungande rörelser. Spänningar och motstånd möter terapeuten med ökad lätthet.

Alla rörelser utförs i ett avslappnat tillstånd på ett mjukt och behagligt vis. Syftet är att förmedla hur din kropp kan kännas lättare, mjukare och friare utifrån ditt eget naturliga rörelsemönster.

De mjuka, rytmiska rörelserna tillåter kroppen att slappna av och röra sig lätt. Fina vågrörelser går genom kroppen och skapar en känsla som många beskriver som ett djupt lugn och en upplevelse av att kropp och sinne är en helhet. Gradvis släpper det gamla spänningsmönstret och tillsammans med terapeuten startar du en process i att återvinna din rörlighet. En serie TRAGER-sessioner ger därför mer djupgående resultat.