Om Trager ®

TRAGER® är ett rofyllt sätt att genom beröring med mjuka, vaggande rörelser och med personligt utformade rörelseövningar släppa spänningar, stress och hitta tillbaka till kroppens naturliga rörelsemönster. 

Med TRAGER kan du förbättra din kroppshållning, andning, rörelseförmåga och balans. Syftet är att förmedla ett mjukt, fritt och harmoniskt sätt att vara i sin kropp och att lösa upp både medvetna och omedvetna spänningar som kan visa sig som smärta, stelhet och begränsad rörelseförmåga. 

- Under en Tragersession använder jag hundratals små rytmiska vaggningar och gungningar med olika tryck och karaktär, säger Birgitta Hultqvist, diplomerad Tragerterapeut.

TRAGER består av två moment; dels en session på en massagebänk då du blir berörd på ett behagligt vaggande sätt, dels individuella rörelseövningar som du enkelt kan göra i din vardag. Övningarna kallas Mentastics®, ett uttryck skapat från engelskans "mental gymnastics" (mental gymnastik), och kan göras både individuellt och i grupp.

TRAGER® har fått sitt namn efter upphovsmannen den amerikanske läkaren Milton Trager (1908-1997) och kallas internationellt "the TRAGER Approach"

Se film om TRAGER®

Mer information om TRAGER®
På Svenska Tragerföreningens  hemsida www.trager.se hittar du mer information om TRAGER. 

TRAGER-logon "Dancing Cloud" är målad av Thai Chi-mästaren Chungliang Al HuangMilton Trager fick den som en gåva från honom som ett tack efter en TRAGER-session. Chungliang Al Huang beskrev hur han efter sessionen kände sig som ett "dansande moln". TRAGER® och Mentastics® samt logon "Dancing Cloud" är samtliga registrerade servicemärken och får enbart användas av diplomerade TRAGER-terapeuter.