Nyhet

 

Trager® på Harmoni Expo 6-7 april 2024

Är du nyfiken på vad Trager® är och vad det kan göra för dig? Välkommen att prova Trager® på Harmoni Expo-mässan i Solna 6-7 april 2024.  

I vår är det dags igen. Återigen är Svenska Tragerföreningen med på Harmoni Expo-mässan i Solna. Kom och besök mig och mina Tragerkollegor i Svenska Tragerföreningens monter (hall AB, rad 7 b, Solnahallen) där vi ger prova-på-sessioner både lördag och söndag. Bokningslista kommer att finnas i montern. Betalning via Swish.

Vi kommer även att sälja boken ”En guide till Trager Mentastics – rörelse, beröring, avspänning” av Milton Trager och Cathy Hammond, som vackert översatts till svenska av författaren Agneta Pleijel. 

Datum, tid & plats: Lörd-sönd 6-7 april 2024 kl 10.00-18.00 i Solnahallen, Ankdammsgatan 46, Solna. 

Länkar:
Harmoni Expo - allmänt om mässan
Harmoni Expo - utställarsidan om Trager®
Svenska Tragerföreningen - trager.se

Välkommen!
Birgitta Hultqvist
Diplomerad Trager® terapeut
inspiranna.se, trager.se

Birgitta Hultqvist är diplomerad Trager® terapeut sedan mer än 20 år och grundare av Inspiranna friskvård & kommunikation. Hon vill inspirera människor att bli mjukare, rörligare och mer i balans genom Trager® Approach - rörelse – beröring – avspänning. Specialområde: Spända käkar (och hur de genom Trager® kan bli mjukare). Inspiranna har mottagning i Tillberga strax utanför Västerås och ger regelbundet Tragersessioner även i Stockholm. www.inspiranna.se

Trager® introduktionsdag 18 nov 2023 - Stockholm

Unna dig en rolig och inspirerande dag med meningsfullt djup

Är du nyfiken på att få veta mer om Trager® Approach? Då är du välkommen till den här kursdagen. Vi kommer att utforska rörelser enligt Trager® principer. Du får också prova på hur det känns att både ge och ta emot Trager® som är en mjuk och djupgående kroppsbehandling. 

Trager Approach - Foten vaggas och snart känns den både längre och lättare. Trager® är ett sätt att öka livskvalitén såväl fysiskt, psykiskt som emotionellt. Det är ett rofyllt sätt att genom beröring med mjuka, vaggande rörelser och med individuella rörelseövningar släppa spänningar, stress och hitta tillbaka till kroppens naturliga rörelsemönster.

Ge effektiv lindring

Med Trager® kan du förbättra din kroppshållning, andning samt öka kroppens rörelsefrihet och balans. Trager® kan ge effektiv lindring för dig som har ont eller har spänningar i exempelvis rygg, nacke, axlar, käke - men passar lika bra för dig som önskar få en rogivande stund av vila och återhämtning.

Kursledare:
Birgitta Hultqvist, diplomerad Trager®terapeut, www.inspiranna.se och Åsa Lundell, diplomerad Trager® terapeut och introduktionskursledare, www.undran.com

Datum:
Lördag 18 november 2023 kl 13.00-17.00

Plats:
Studio Touch, Väringgatan 25, Stockholm (T-bana St Eriksplan uppg Torsgatan), www.studiotouch.se

Pris:
600 kr

Sista anmälninsdag:
Söndag 12 november 2023 

Frågor och anmälan:
Birgitta Hultqvist, birgitta(at)inspiranna.se, 0730-30 12 21 (gärna sms). Uppge namn, e-post och mobilnummer. Betalningsinstruktion kommer via e-post eller sms. Begränsat antal platser.  

Mer information se Svenska Tragerföreningens hemsida:
Trager Approach introduktionsdag - Stockholm 

Många provade Trager® på Harmoni Expo

Birgitta Hultqvist ger Tragersession på Harmoni Expo
Inspirannas Birgitta Hultqvist var med i Svenska Tragerföreningens monter och gav Tragersessioner under mässan Harmoni Expo i Solna 25-26 mars 2023.

- Så kul och inspirerande att vara med på en mässa igen och ge möjlighet för människor att prova på Trager®. Många fina möten och många som blev intresserade och ville prova på. Vi var fullbokade hela tiden, berättar Birgitta efter två intensiva dagar i Svenska Tragerföreningens monter.

De besökare som var nyfikna och inte fick en tid på bänken kunde ändå få känna avspänning i armar och axlar genom att bli berörda ståendes. 

Svenska Tragerföreningen planerar att vara med på Harmoni Expo igen den 28-29 oktober 2023. 

Här är en länk där du kan se fler bilder från Svenska Tragerföreningens monter under en tidigare Harmoni Expo-mässa. 

Fler länkar:
Svenska Tragerföreningen
Harmoni Expo
Inspiranna friskvård & kommunikation


Birgitta Hultqvist är diplomerad Trager® terapeut sedan mer än 20 år och grundare av Inspiranna friskvård & kommunikation. Hon vill inspirera människor att bli mjukare, rörligare och mer i balans genom Trager® Approach - rörelse – beröring – avspänning. Specialområde: Spända käkar (och hur de genom Trager® kan bli mjukare). Inspiranna har mottagning i Tillberga strax utanför Västerås och ger regelbundet Tragersessioner även i Stockholm. www.inspiranna.se

Ny bok: En guide till Trager Mentastics - rörelse, beröring, avspänning

2021-10-01: Nyligen släpptes boken ”En guide till Trager Mentastics – rörelse, beröring, avpänning” som översatts till svenska av författaren Agneta Pleijel. En av intitiativtagarna till bokprojektet är Inspirannas Birgitta Hultqvist som även varit medlem i redaktionen. 

Boken "En guide till Trager Mentastics - rörelse, beröring, avspänning".
Författare är Milton Trager och Cathy Hammond och den svenska översättningen är ett samarbete mellan Svenska Tragerföreningen, Agneta Pleijel och Turning Pages Förlag. Foto: Birgitta Hultqvist

Boken är en praktisk, inspirerande och poetisk introduktion till den amerikanske läkaren Milton Tragers rörelseövningar som kallas Trager® Mentastics. Övningarna är ett sätt att med öppen nyfikenhet och lyhördhet öka medvetenheten om vår kropp och hur vi kan röra oss mjukare, lättare och friare. Allt utifrån våra egna förutsättningar.

Birgitta Hultqvist visar upp boken "En guide till Trager Mentastics - rörelse, beröring, avspänning".

Birgitta Hultqvist har ingått i redaktionen och visar här upp en av de första exemplaren av boken. Foto: Inspiranna

Skapa kännedom och inspirera

- Projektet med boken har varit en flerårig process och det senaste coronaåret gav oss tid att slutföra arbetet. Vi är djupt tacksamma och glada över det fina samarbetet med Agneta Pleijel som översatt boken och Gunnar Strandh på Turning Pages Förlag. Nu hoppas vi boken skapar nyfikenhet och ökar kännedomen om Trager® i Sverige och tillika blir en inspiration för våra Tragerstudenter och för oss som redan är utövare, säger Birgitta Hultqvist, som ingått i redaktionen tillsammans med Jan Fogel och Mygg Hellbom från Svenska Tragerföreningen.

Rikt illustrerad med fotografier

Boken är rikt illustrerad med svartvita fotografier där Milton Trager själv visar flera av övningarna. Den engelska titeln är ”Trager Mentastics – movement as a way to agelessness” och kom ut i första originalutgåvan 1987. 

Svensk utgivning augusti 2021. 

Läs mer och köp boken här 
www.turningpages.se/book-sv-trager-mentastics/

Paus för Trager® i coronatid

Hej,
Nu är jag bra i armen som jag bröt i januari och hade det varit vanliga tider så hade jag varit i gång och gett Trager®sessioner.
Men i denna coronatid har jag tagit paus med att ge sessioner. Men jag tar vara på tiden med att förbereda en del annat spännande gällande Trager® som jag kommer att berätta mer om framöver. 

Tills dess - sköt om er och var rädda om varandra. 

Varma hälsningar

Birgitta Hultqvist
Diplomerad Trager®terapeut
Inspiranna friskvård & kommunikation
www.inspiranna.se

/2020-05-20

Inspiranna i Stockholm 17-18 januari 2020

 

Birgitta Hultqvist, diplomerad TRAGER-terapeut

Vill du bli härligt mjuk, rörlig & djupt avspänd? Vill du släppa stress, andas lättare och komma mer i balans? Kanske biter du ihop och är spänd i käkarna?

Fredag och lördag 17-18 januari 2020 är Inspirannas Birgitta Hultqvist i Stockholm och ger Tragersessioner i närheten av Odenplan.

BOKA TID 
Sms:a, ring 0730-30 12 21 eller mejla birgitta(at)inspiranna.se. Välkommen!

Birgitta Hultqvist är diplomerad TRAGER® terapeut sedan snart 20 år och grundare av Inspiranna friskvård & kommunikation. Hon vill inspirera människor att bli mjukare, rörligare och mer i balans genom TRAGER® Approach. Rörelse – beröring – avspänning. Specialområde: Spända käkar (och hur de genom TRAGER® kan bli mjukare).

Inspiranna har mottagning i Tillberga strax utanför Västerås och ger regelbundet Tragersessioner även i Stockholm.

Välkommen!

Länkar:
Inspiranna på facebook
Inspiranna friskvård & kommunikation
Priser & erbjudanden
Svenska Tragerföreningens hemsida

***
Inspiranna friskvård & kommunikation hjälper dig som har ont eller är stel i kroppen att bli mjukare och rörligare genom TRAGER® Approach. Det är en väg att genom livet utveckla och bibehålla det fria och lätta i kropp och själ genom rörelser, beröring och avspänning. Välkommen! www.inspiranna.se

/Sidan senast uppdaterad 2019-12-30

Många provade Trager® på Hälsomässa i Västerås

Så här såg det ut förra fredagen (25/10) när jag var med på en Hälsomässa i Erikslunds köpcenter i Västerås. Åh, vilken rolig dag det blev. Först var jag lite fundersam över att stå och ge TRAGER-session mitt i köpcentret, men det gick hur bra som helst.

Trager på Hälsomässa i Västerås

Trots att vi stod mitt i gången bland alla butiker blev det som en lugn bubbla kring behandlingsbänken. Och just lugnet drog till sig folk som blev intresserade att prova-på. 

Euforisk

Efteråt kände jag mig smått euforisk av alla fina möten och den positiva respons som TRAGER fick under dagen. 

Tack 

Tack alla som kom och provade-på TRAGER. Tack Hälsokraft Västerås för fint arrangerad mässa.

En verklig bonus var också att få träffa de trevliga leverantörerna som deltog. 

Hälsokraft Västerås arrangerade
Hälsomässan i Erikslunds köpcenter den 25-26 oktober 2019 arrangerades av butiken Hälsokraft i Västerås. #halsokraftvasteras

Text: Birgitta Hultqvist

__

Birgitta Hultqvist delar sin arbetstillvaro med att arbeta deltid i butiken Hälsokraft Västerås och deltid som diplomerad Tragerterapeut. Hit till mässan var hon inbjuden i sin roll som Tragerterapeut med sitt företag Inspiranna friskvård & kommunikation.

__

Trager® på Harmoni Expo i Solna

Svenska Tragerföreningens Birgitta Hultqvist och Åsa Lundell gav prova-på-sessioner och informerade om TRAGER under mässan Harmoni Expo i Solna i helgen 26-27 oktober. Många kom och ville prova. 

Birgitta Hultqvist och Åsa Lundell gav Trager på HarmoniExpo

På plats i montern var under båda dagarna Åsa Lundell och på lördagen Birgitta Hultqvist. 

Både Birgitta Hultqvist, inspiranna.se och Åsa Lundell, undran.com är diplomerade Tragerterapeuter och medlemmar i Svenska Tragerföreningen.

Härligt att kännedom om TRAGER sprids! 

https://harmoniexpo.com
__

 

Bildtext: Birgitta Hultqvist och Åsa Lundell spred kännedom om TRAGER.

Källa: Svenska Tragerföreningen 
www.trager.se

 

Agneta Pleijel sommarpratar

Onsdag 7 augusti sommarpratar författarinnan Agneta Pleijel i Sommar i P1. Jag vill speciellt tipsa om detta på Inspirannas sida då Agneta sedan länge har ett särskilt intresse i TRAGER® Approach.

Agneta kom i kontakt med TRAGER för många år sedan då hon själv hade besvär med ryggen. Sessionerna gav så fina och positiva resultat att hon själv började utbilda sig inom TRAGER. Hon tänkte hon kunde kombinera TRAGER med sitt skrivande.


- artikel om Agenta Pleijel i Icakuriren nr 28, 2017

Om sitt intresse för TRAGER har hon berättat om i några artiklar, bland annat i Dagens Nyheter och i en artikel från Icakuriren i juli 2017.

 

- artikel om Agneta Pleijel i Icakuriren nr 28, 2017

Så sätt dig nu gärna ner och lyssna till Agneta Pleijels sommarprogram, där hon uppmanar alla att SKRIVA, för att fånga livet och genom texten få lära känna sig själv bättre.

Länk: 
Agneta Pleijels sommarprogram - Sommar i P1

/2019-08-07

__

Inspiranna friskvård & kommunikation hjälper dig som har ont eller är stel i kroppen att bli mjukare och rörligare genom TRAGER® Approach. Det är en väg att genom livet utveckla och bibehålla det fria och lätta i kropp och själ genom rörelser, beröring och avspänning.
Inspirannas grundare är Birgitta Hultqvist som är diplomerad TRAGER® terapeut sedan 20 år. Hon vill inspirera människor att bli mjukare, rörligare och mer i balans genom TRAGER® Approach. Ett specialintresse är spända käkar (och hur de genom TRAGER kan bli mjukare). Inspiranna har mottagning i Tillberga strax utanför Västerås och ger även regelbundet Tragersessioner i Stockholm.
Läs mer på inspiranna.se och trager.se.

Välkommen!

Svenska Tragerföreningens styrelse 2019

Söndagen den 17 mars var jag på Svenska Tragerföreningens årsmöte i Stockholm. Jag har varit med i styrelsen under många år och fortsätter i år som sekreterare.

Svenska Tragerföreningens styrelse 2019

Svenska Tragerföreningens styrelse 2019

Ordförande: Jan Fogel 
Sekreterare: Birgitta Hultqvist
Kassör: Margaret Gyllenpalm
Ordinarie ledamöter: Maggi Ronnell, Ann-Charlotte Fogel
Suppleant: Åsa Lundell, Mygg Hellbom
__

Revisor: Göran Ronnell
Valberedning: Bo Ahlinder

Bildtext: Svenska Tragerföreningens styrelse 2019 fr.v: Birgitta Hultqvist, Ann-Charlotte Fogel, Mygg Hellbom, Margaret Gyllenpalm, Maggi Ronnell, Jan Fogel. På bilden saknas Åsa Lundell.

Länk:
Svenska Tragerföreningens hemsida

/2019-03-24
__

Inspiranna friskvård & kommunikation hjälper dig som har ont eller är stel i kroppen att bli mjukare och rörligare genom TRAGER® Approach. Det är en väg att genom livet utveckla och bibehålla det fria och lätta i kropp och själ genom rörelser, beröring och avspänning. Inspirannas grundare är Birgitta Hultqvist som är diplomerad TRAGER® terapeut sedan 20 år. Hon vill inspirera människor att bli mjukare, rörligare och mer i balans genom TRAGER® Approach. Ett specialintresse hon har i sitt arbete är spända käkar (och hur de genom TRAGER kan bli mjukare). Inspiranna har mottagning i Tillberga strax utanför Västerås och ger även regelbundet Tragersessioner i Stockholm. Läs mer på inspiranna.se och trager.se. Välkommen!

Sidor